top of page
IMG_0604.jpg

Wat is Human Design? En waar ben ik mee bezig?

Hoe navigeer je vanuit jouw unieke zijn door de stroom van zichtbare en onzichtbare invloeden in deze wereld? Sinds juni 2021 ben ik gefascineerd geraakt door het systeem Human Design, waarmee je dit fenomeen (en nog zoveel meer) zo mooi en zo specifiek visueel kunt maken en duiden.


Wat is de Design of Forms en Human Design?

De Design of Forms (waarvan Human Design er een is) is een systeem die de ‘Mechanics of the Maya’, de mechanieken van deze aardse ervaring, heel concreet en inzichtelijk maakt. Het is een combinatie van esoterische en moderne wetenschappen. Ra Uru Hu is de founder van dit systeem en op deze website of in deze blogpost kun je nog meer informatie vinden.


De basis van het systeem ligt in de wetenschap dat neutrino's (deeltjes die net iets minder snel bewegen dan het licht) informatie meedragen en uitwisselen. Op het moment van geboorte, en +-88 dagen daarvoor, krijg je een bewuste (persoonlijkheid) en onbewuste (lichaam) imprint van deze neutrinoinformatiestroom die gevuld is met de invloeden van de planeten op dat specifieke moment. Hierdoor wordt jouw unieke blauwdruk gecreëerd en deze kun je aflezen in jouw bodygraph.


Human Design is een ongelooflijk gelaagd systeem waar een schat van informatie in te vinden is. Als je het allemaal zou willen weten dan ben je na een leven studeren nog niet achter alles denk ik. Maar de belangrijkste en meest praktische basis ligt in de weergave van hoe jouw specifieke mechanics werken en de vraag aan jou om hiermee te experimenteren. Om de wijsheid terug te geven aan jouw lichaam door middel van jouw strategie en persoonlijke beslissingsautoriteit. En hiermee tijdens het maken van keuzes in je leven de autoriteit in jezelf te zoeken in plaats van buiten jezelf.


Hele waardevolle dingen die je kunt zien in jouw bodygraph zijn bijvoorbeeld hoe jouw aura interacteert met de wereld, hoe jij verbind met anderen en groepen, welke rol jij vanuit jouw blauwdruk hebt in het grotere geheel, hoe je leert, hoe je omgaat met emoties, waar jouw consistentie/basis zit en waar je receptoren hebt voor de rest van het leven. Nature en nurture is een concept die duidelijk terug te zien is in dit systeem. En zo zijn er nog vele andere dingen die aan dit rijtje toegevoegd kunnen worden.


Zoals ik al noemde geeft Human Design geeft jouw blauwdruk weer van het moment van je geboorte. Deze blauwdruk is daarna ‘gevuld’ met levenservaringen die we hebben opgedaan in deze complexe wereld. Dit systeem kan je handvatten geven om mee te experimenteren, om te onderzoeken en om de wijsheid van je lichaam (weer) te ervaren. Het kan je voorzien van inzichten over de mensen (en kinderen!) om je heen en daarmee meer ruimte te scheppen om hen zichzelf te laten zijn. Het is een systeem dat je uitnodigt om zelf te gaan ervaren hoe het werkt. Niet om klakkeloos aan te nemen en daarmee de wijsheid weer buiten jezelf te zoeken. Het gaat om het leven naar jouw eigen innerlijke autoriteit. Wat probeert jouw lichaam jou te vertellen en hoe communiceert het met met jou?


Plant Design en Animal Design

Alle levensvormen hebben hun eigen blauwdruk. Waar veel nadruk gelegd wordt op Human Design zijn deze onderwerpen binnen dit systeem (voor mij) ook fascinerend om te bestuderen. Het geeft zo mooi weer hoe alles met elkaar in contact staat. Hoe bewustzijn aanwezig is in elk blaadje gras en hoe je hiermee in contact kunt komen.


Naast Human Design experimenteer ik graag met Plant Design en Animal Design. Dit zijn onderwerpen die in dit uiterst gelaagde systeem nog wat minder ver uitgediept zijn dan Human Design, waar (heel begrijpelijk) de focus heel lang op heeft gelegen vanuit Ra Uru Hu (de founder van dit systeem). Ik probeer de theorieën in de praktijk uit te testen. Wat gebeurt er als we ons verbinden met het bewustzijn van een specifieke plant die behulpzaam is voor ons specifieke design? Doet het wat? Wat merk je ervan? En hoe werkt de relatie tussen een mens en dier vanuit dit perspectief, hoe kunnen zij een vruchtbare relatie met elkaar aangaan die gunstig is voor beide partijen?


Op dit moment probeer ik plantjes te laten ontkiemen en daarmee de activaties in hun persoonlijkheid te achterhalen (lees hier meer). Vervolgens wil ik onderzoeken wat er gebeurt als ik deze match met mensen op basis van hun Human Design blauwdruk.

En binnenkort staan er een paar nestjes met Rex konijntjes en Sphynx katten op de planning waarbij ik het design van de dieren wil berekenen en meenemen in het matchingsproces (lees meer op de pagina over Selky’s Farm).


The investigation continues

Ik ben nieuwsgierig naar wat ik nog meer mag gaan ontdekken en wat ik hiermee voor mensen (en vooral ook kinderen) kan betekenen. En omdat het leven niet altijd te vangen is met de logica waarmee onze mind graag wilt verbinden, is er wat mij betreft maar een manier om er echt achter te komen hoe het echt zit… Zelf uitproberen. Trial & error style. Want dat is een van de mechanieken in mijn design die ik al wel zeer duidelijk bevestigd heb gekregen in mijn leven ;).


Samenwerken?

Mochten mijn bezigheden en onderzoeken jou enthousiast maken en wil je graag samen met mij werken rondom Human Design, Plant & Animal Design, een reading ontvangen voor jou en/of je kinderen of een Human Design informed fotoshoot boeken? Voel je vrij mij een appje te sturen.

Comentários


bottom of page