top of page
IMG_0604.jpg

Experiment Plant Design - batch Kees & co - part 1

Sinds kort verdiep ik mij in Plant Design, een fantastisch onderwerp binnen Human Design die hele mooie inzichten brengt in hoe de verschillende levensvormen samenwerken. En al snel begint het voor mij dan te kriebelen om deze mooie theorieën te gaan testen in de praktijk. Want hoe werkt het nou eigenlijk in het echte leven? In mijn leven? En vooral ook bij de (dierbare) mensen om mij heen. Kan ik hen met deze tool verder helpen en ondersteunen?


Dus experiment Kees & Co ging van start.


Het design van een plant

Het design van een plant opereert binnen een gelimiteerde matrix vergeleken met het design van een mens. Wij mensen hebben de potentie tot 64 activaties van poorten in ons design. Planten kunnen in potentie slechts 4 poorten en daarmee 3 centra’s activeren in hun design. De meeste planten zijn dus ook reflectors. Planten hebben een sacraal, milt en identiteitscentrum. Deze vertegenwoordigen de thema's levenskracht/vruchtbaarheid, gezondheid/intuïtie en richting/liefde.


Het berekenen van het design van een plant is niet heel makkelijk. Sowieso kun je de design kant (in een human chart het gedeelte met de rode lijntjes) niet berekenen, maar de hypothese is nu dat de personality kant van de plant te berekenen is als je weet wanneer de plant ontkiemt. En met deze informatie kun je in elk geval houvast creëren om een meer gedetailleerd experiment te starten.


Het aura van een plant

Volgens Ra Uru Hu (de founder van Human Design) hoef je een plant alleen maar aan te raken om zijn/haar (geneeskrachtige) werking te ontvangen. Planten en bomen hebben een aura die niet ver uitstraalt, niet zoals bij mensen en dieren. Dus om in contact te komen met het aura van een boom of plant moet je deze aanraken (zijn al die boomknuffelaars toch niet zo gek he ;)).

Mijn experiment met Citroenmelisse

Het luisteren en bekijken van twee cursussen over o.a. Plant Design inspireerde me tot het doen van mijn eigen experiment. Zowel mijn oudste splenic manifestor zoon en ik hebben moeite met inslapen en het loslaten van de sacrale energie in de avond. Op meerdere sites las ik over de kalmerende werking van Citroenmelisse. Het leek me interessant om eens te kijken wat er zou gebeuren als wij een tijd lang elke avond voor het slapen deze plant aan zouden raken. Omdat ik ook graag wilde weten met welk design van de plant (personality wise) ik te maken zou hebben tijdens dit experiment, kocht ik een kiemschaaltje. Zo kon ik observeren wel tijdstip ik kon gebruiken om de personality van de plant te berekenen.

De ontkieming

En vandaag, op dinsdag 26 september, ontkiemden mijn eerste twee zaadjes. Zij gaan verder in dit experiment onder de naam Batch Kees & Co. Hieronder het design van Kees & Co:Batch Citroenmelisse Kees & Co

Reflector met Gate 57 geactiveerd


Algemene werking Citroenmelisse

Helpt o.a. tegen stress, slapeloosheid en heeft een pijnstillende werking zeggen diverse bronnen. Dit kruid harmoniseert en ontspant het zenuwstelsel.

Omschrijving poort 57 uit de Rave I-ching:

57: The Gate of Intuitive Insight

The Gentle - the extraordinary power of clarity


----

Mijn zoon (manifestor) en ik (projector) hebben beiden kanaal '10-57 - perfected form' geactiveerd, en dus ook poort 57 al. In de toekomst zou ik graag een batch citroenmelisse met poort 34 uit willen laten komen om voor ons mee te experimenteren. Want op dit moment is mijn aanname dat een plant met poort 34, specifiek voor ons, misschien een extra dimensie zou kunnen toevoegen aan de werking.


Maar voor nu is het vooral duimen dat de zaadjes zich verder ontplooien tot mooie planten om dit experiment mee voort te kunnen zetten ;).

Keep u posted!


Wil je zelf verder op onderzoek uit in de wereld van Plant Design? Sowieso vind ik dat heel erg leuk om van je te horen, want misschien kunnen we onze onderzoeksresultaten wel uitwisselen. En dan raad ik je de volgende informatiebronnen aan:

- ‘The Architecture Of Life’ op jovianarchive.com

- ‘The Design of Forms’ op human.design.com

bottom of page