top of page
IMG_0604.jpg

Introducing our animal family by design

Sinds de komst van Selky is onze dierenfamilie aardig uitgebreid. Tegenwoordig refereren we grappend naar ons huis als 'de kinderboerderij' of 'Selky's Farm' (met dank aan Sara ;)). Van al mijn nieuwe huisdieren weet ik hun design, en heb ik deze informatie meegenomen in mijn onderzoek naar de juiste matches. Hieronder zie je een overzicht van al onze (zoog)dieren en hun Animal Designs. Per dier omschrijf ik ook een aantal dingen die ik tot nu toe in onze (korte) periode samen heb opgemerkt in relatie tot hun blauwdruk. Toen schildpad Shilly 13 jaar geleden in mijn leven kwam was ik helaas nog niet bezig met design. Dus hij valt vandaag even buiten de boot, maar als ik hem nu zo zie rondzwemmen in zijn aquarium denk ik niet dat hij er echt mee zit ;).


Gevoelig, nieuwsgierig & eigenzinnig

Bij Selky merk ik duidelijk haar gevoeligheid voor de omgeving. Met haar reflector aura spiegelt zij. Ik kan aan haar bijvoorbeeld heel goed aflezen wat voor een energie mijn bezoek met zich meebrengt het huis in.


Het is mooi om het contrast met onze generator sphynx Kyra te kunnen bestuderen, die met haar omhullende aura en ingevulde sacraal vaak veel relaxter en onverstoorbaarder overkomt. Zo vierden wij bijvoorbeeld het kinderfeestje van mijn oudste zoon en dan wordt Selky enorm druk, terwijl Kyra dan gewoon op de bank zit en een beetje om zich heen kijkt zo van 'ah, wat gebeurt hier allemaal voor een gezelligs'.


Selky heeft ook een heel eigenzinnig karakter met allemaal specifieke maniertjes van hoe zij de dingen doet. Ik link dit nu aan haar poort 1, die als keynote binnen Animal Design 'individuality' heeft. Dit is onderdeel van het kanaal 1-8 (het creatieve rolmodel), die in het dierenrijk een individuele muterende kwaliteit heeft. Hij wordt ook wel vergeleken met de energie die achter kanaal 3-60 zit in de mens.


Gezellig, stabiel, vriendelijk en een klein beetje sneaky

Kyra is een generator kat. Opvallend, want ongeveer 70% van de dieren is het type reflector.


Kyra laat zich niet zo snel van de wijs brengen. Ik denk omdat ze de sacrale energie van de omgeving niet tot zich neemt en uitvergroot vanwege haar eigen definitie hier. Haar sacraal centrum is gekoppeld aan haar milt centrum via kanaal 27-50. De milt wordt geassocieerd met gezondheid en veiligheid (overleven). Hierin heeft zij dus haar eigen consistente energie.


Kyra is de enige generator die dagelijks aanwezig is in ons huishouden. Ryan, Brody en ik hebben allen een open sacraal en onze andere dieren zijn reflectors. Wij maken onderling natuurlijk wel connecties waardoor we tijdelijk de sacrale energie kunnen ervaren, maar niemand van ons draagt dit verder consistent bij zich in de blauwdruk. Dit is een vrij uitzonderlijke situatie, want 70% van de mensen zijn (manifesting) generators, waardoor in bijna elk gezin vaak wel een generator te vinden is. En 70% van de dieren is reflector, waardoor generator dieren echt veel minder vaak voorkomen.


Ik realiseer me goed dat wanneer Kyra lekker in haar vel zit wij hier potentieel allemaal veel profijt van kunnen hebben. En ik realiseer me ook goed dat ze niet bij ons in bed moet slapen, want dan kunnen wij nooit ons eigen sacraal centrum meer 'leegmaken' en daarin even terugkomen bij onszelf.


Wat opvalt is dat ze heel specifiek is rondom wanneer ze aangeraakt wilt worden. Vaak duikt ze een beetje weg en dan gaat soms ineens haar generator brom motortje aan en heeft ze een knuffelaanval waarbij ze je overlaad met kopjes. Mogelijk heeft dit te maken met haar respons en de beschikbaarheid van haar sacraal. En iets technischere toevoeging, haar respons is gekoppeld aan een kanaal in het tribale circuit die veel met aanraking te maken heeft. Verder is ze er vooral graag gezellig bij en zit het liefst naast je of bovenop je. Ook weet ze heel goed hoe ze Selky op de kast kan jagen, even stiekem tegen haar staart tikken als niemand kijkt en dan geven de baasjes Selky de schuld wanneer ze uithaalt ;).


Voorzichtig, eigenwijs & sociaal

Nyla is het eerste konijntje dat intrek nam in onze woning. Zij heeft zowel poort 5 als poort 19 geactiveerd (ritme en territorium), iets waarvan ik in eerste instantie dacht dit niet in huis te willen halen zoals ik omschreef in een eerdere post. Toch kwam zij op ons pad en voelde het goed, dus kwam zij mee naar Selky's farm ;). Het scheelt dat zij een konijn is en daardoor een andere plek inneemt in het huishouden dan een kat, die de hele dag overal bij is en doorheen loopt.


Ik heb veel gemerkt van haar behoefte aan ritme en haar eigen plek (en aanwezigheid van voedsel). In het begin wisselde ik haar nog veel tussen een binnenhok en een buitenhok met ren (om en om met Rey). Ik merkte dat ze schrikkerig bleef en haar energie niet helemaal goed aanvoelde. Na het moment dat ik besloot haar alleen maar in het binnenhok te houden en haar vanuit dit hok door de kamer te laten lopen en de tuin in te laten hupsen (met het hok open zodat ze altijd terugkan) zag ik een verschil in haar zelfvertrouwen ontstaan.


Ook zie ik dat zij anders met voedsel omgaat dan Rey. Voedsel is ook gekoppeld aan poort 19, en ik merk dat zij het in vergelijking met de anderen altijd vrij snel opeet en echt zit te wachten in de ochtend (ritme;)) dat we haar bakje vullen rond 7:00 uur. Ik merk ook dat zij mij in dit ritme trekt haha, en ik weet eigenlijk nog niet of ik dat wel leuk vind ;). Wij maken samen de connectie 5-15 waarin zij met haar poort 5 het ritme als het ware vastzet. Ik heb nu mijn jongste zoon Brody (ook met poort 5 en daarin een behoefte aan ritme) de taak gegeven om haar in de ochtend te voeren als hij bij mij thuis is. Ik ben benieuwd of zij elkaar kunnen gaan vinden in dit ritme, en ik daarin weer wat meer vrijheid kan ervaren voor mijn extremen. Mocht dit niet werken is een automatische voermachine ook nog een optie natuurlijk.


Wat erg grappig is om te observeren is de connectie tussen haar en mijn jongste zoon Brody, die dus ook poort 5 en 19 heeft geactiveerd in zijn design. Daarnaast maken ze samen de electromagnetische connectie 1-8 van het identiteitscentrum naar de keel, maar deze connectie maakt hij ook met ons konijn Rey en ik zie echt een verschil in de band die is ontstaan. Mogelijk zit er toch een bepaalde resonantie in hun overeenkomsten in deze poorten.


Onverstoorbaar, onderzoekend en weet overal uit te breken ;)

Rey is een erg grappig konijn (vind ik dan). Hij is eigenlijk degene die het meest onverstoorbaar omgaat met de katten. Geeft Selky gerust een duw als ze in de weg staat en kijkt niet snel op als ze toch even met de pootjes op hem tikken.


Wat het meest opvallende is tot nu toe is dat Rey overal probeert uit te breken, en ook daadwerkelijk elk gaatje vindt dat wij over het hoofd hebben gezien haha. Zo haalde ik hem al meerdere keren uit de tuin van verschillende buren en hupste hij laatst zelfs ineens voorbij door de poort. Ik moest achter hem aanrennen om hem ergens bij de straat weer te vangen. Als zijn hok dichtzit dan trekt hij ook regelmatig aan de tralies. Hij heeft in zijn design poort 53 geactiveerd, deze heeft als keynote 'freedom'. De drive om vrij te zijn, het leven aan te gaan, iets nieuws te starten, te ontdekken. Rey is dus onze avonturier met een grote behoefte aan vrijheid en autonomie daarin. Ik probeer hem veel afwisseling te bieden en vaak los te laten lopen. Het is jammer dat hij dan vervolgens het hele huis afzet met keutels omdat hij de vrouwtjes konijnen ruikt, maar in het voorjaar is mijn intentie om de tuin zo klaar te hebben dat hij daar altijd los kan lopen. En misschien is een chipje ook geen slecht idee ;).


Ongelofelijk schattig en erg nieuwsgierig

Gisteren reed ik naar Valkenswaard om daar bij een hele leuke fokster (op Instagram te vinden via @buxsbunnies) Snowy op te halen. Een ontzettend schattig sneeuwwit dropje met blauwe ogen. Het viel me gelijk op dat ze heel nieuwsgierig was en niet bang. Waarschijnlijk ook te danken aan de goede socialisatie in de eerste weken.


Over haar kan ik op dit moment nog niet heel veel zeggen, hiervoor moet ik haar echt een tijdje wat beter bestuderen. Zij heeft van alle zoogdieren in ons huis de minste activaties in haar design. Ze heeft alleen poort 50 'bonding' (waarmee ze een electromagnetische connectie maakt met alle andere konijnen) en poort 8 'direction' geactiveerd. Ik ben benieuwd of deze thema's dan extra zichtbaar gaan zijn. Het schijnt dat dieren met een activatie in poort 50 potentieel erg geschikt zijn om mee te fokken, en dat is precies wat ik over een jaar graag met haar zou willen doen. Een nestje in combinatie met Rey. Ik ben benieuwd wat ik de komende tijd bij haar mag observeren.


Over ongeveer twee weken ga ik ook starten met de cursus van Florette InMind, o.a. over Animal Design en de toepassing daarvan. Hopelijk heb ik daarna nog meer handvatten om de designs van dieren te doorgronden.bottom of page